Az első űrben sült süteményeket, Christina Koch űrhajósnő és a Nemzetközi Űrállomás parancsnoka, Luca Parmitano készítették, 2019. decemberében. Az űrhajósok 5 csokis keksz megalkotásával kísérleteztek. A legelső édességet 25 percig sütötték, de kiderült, hogy a világűrben ennyi idő nem elég, ugyanis ez még nyers maradt. A többi kekszet egyre tovább hagyták benn a sütőben, a 4. és az 5. sikerült a legjobban, melyek 120 és 130 percig készültek. Ez alatt az űrállomás és a földi irányítás folyamatosan kapcsolatban álltak egymással, a NASA szakemberei tanácsokat és ötleteket adtak az űrhajósoknak. A kísérlet célja az volt, hogy megfigyeljék, hogyan lehet ételt készíteni mikrogravitációs környezetben. 2020. január 7-én, az 5 csokis kekszből 3-at, a SpaceX Dragon űrkapszulája segítségével visszaküldtek a Földre, hogy egy houstoni laboratóriumban további vizsgálatokat végezzenek el rajtuk.
Az első űrben sült süteményeket Christina Koch űrhajósnő és a Nemzetközi Űrállomás parancsnoka, Luca Parmitano készítették 2019. decemberében. (Kép innen)