Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első arcátültetése

2021. szeptember 15. - Tokár Tamás Zalán

A világ első részleges arcátültetését egy Isabelle Dinoire nevű 38 éves nőn hajtották végre, 2005. november 27-én. Isabelle-t az észak-franciaországi Amiens egyetemi klinikáján műtötték meg, Jean-Michel Dubernard sebész vezetésével. A beavatkozásra azért volt szükség, mert a hölgy arca súlyosan megsérült, miután kutyája megtámadta. A műtét sikeres volt, de később Isabelle szervezete többször is megpróbálta kilökni az újonnan kapott szerveket, ezért speciális gyógyszereket kellett szednie, ami azonban rákos megbetegedést okozott nála. Isabelle Dinoire 2016. április 22-én, 49 évesen hunyt el.

6xdxbwszqz544u7c7ik5vvhopy.jpg

A világ első arcátültetését egy Isabelle Dinoire nevű 38 éves nőn hajtották végre 2005. november 27-én. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr816689020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brummmm 2021.09.16. 19:53:53

Ennyit a kutyákról.

Hórukk 2021.09.17. 01:34:02

@Le a spammerekkel: Igen, ez a kockázat meg a szövődmény. De 11 évet túlélt, a napokon belüli biztos halál helyett.

NemNick 2021.09.17. 09:42:36

@Le a spammerekkel: Te gondolkodsz is, mielőtt idelöksz ilyen hasznos kommenteket, vagy a lényeg az üres hangulatkeltés és a homályosságod reklámozása?

NemNick 2021.09.17. 09:43:13

Tök jó volt, köszönöm!

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2021.09.17. 09:59:54

@NemNick: keress rá a "karcinogén" kifejezésre! Utána gondolkodj el rajta, hogy mit szólnál, ha ilyen méreggel tömnének! Mert ha jól értem, itt erről volt szó, nem az immunszupresszánsok miatt romló immunrendszer miatt keletkező daganatokról.

De elismerem, itt mindenki hülye, cdak te vagy helikopter.

NemNick 2021.09.17. 10:38:57

@Le a spammerekkel: Biztos meglep, de nem vágyom az elismerésedre.

A gyógyszereknek - kapaszkodj! - van mellékhatása.
További izgalmak lesznek, úgyhogy még ne engedj ki: Nem csak a gyógyszereknek, hanem a gyógyhatású szereknek is.
Sőt (leírni is szörnyű): Mindennek!

Most hagyok időt, hogy ezt megemészd.
...
...
...

Megvan?

Akkor, ha - nyilván nem te, hanem bárki más, normális ember - ott áll egy olyan választás előtt, hogy szó szerint arc nélkül, igencsak lecsökkent életminőséggel - és akkor most nem megyek bele a hiányzó orr és orrüreg miatti folyamatos kezelésekbe, amik magukban foglalhatnak antibotikumoktól kezdve (megintcsak kapaszkodj!) immunszupresszánsokig sok mindent, sem a törvényszerűen ki-kialakuló depresszió okozta szomatikus tünetekről sem teszek említést (én is tudok tumányosul, remélem fogod...) - élhet ki tudja hány évig, vagy kaphat arcot és cserébe, mondjuk, 22%-al megnő az esélye valamilyen rákos elváltozásra, akkor vajon melyiket is válaztja majd?

És vajon, az a gyógyszer, ami 10+ évig lehetővé tette neki, hogy normálishoz jóval közelebbi életet éljen, az Maga A Pokol Küldötte-e, Az Anyag Amit Csupa Rosszindulatból Pároltak Belzebub Egyik Laborjában (a hozzád hasonló mártírok zsírján) vagy valójában csak egy gyógyszer, aminek, mint mindennek, van mellákhatása?

Nem kell megválaszolnod, hiszen a példa normális emberekre vonatkozik, esélytelen vagy a helyükbe képzelni magad, így nem is lenne releváns a szövegelésed.

N.b.1: Én nem általánosítottam, csak rólad beszéltem.
N.b.2: Tudom, nem tűnt fel, de "mindenki" távolról sem úgy gondolkodik, mint te.
N.b.3: Igen továbbra is egy orbitális seggfejnek tartalak (ha már így kiprovokáltad) aki kérdésre válaszolni nemigen tud, indokolni úgyszintén nem, de mocskolódni, nos, azt nagyon próbál.
N.b.4: Elnézést, ha alapjaiban rengettem meg a világképedet a sok új infóval.

Addig is tartózkodj pl., a naracslé fogyasztásától is, mert -és sajnos, megint egy újdonság jön, ez egy ilyen sokkoló nap most a számodra- az is okozhat rákot.
Keress rá!

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2021.09.17. 11:54:05

@NemNick: ha az arcodból visszavennél... akkor az nem te lennél. De okoskodj csak, jó látni, mennyire buta tudsz lenni. :D
(Mindig mondom, van az a szint, ahol már felesleges az érdemi magyarázat, az érv. Na te azt már az első kommentedben alulmúltad)
süti beállítások módosítása