Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első űrben készített rajz

2021. szeptember 17. - Tokár Tamás Zalán

Az első űrben készített rajzot, Alekszej Leonov, szovjet űrhajós vetette papírra, 1965. március 18-án, a Voszhod-2 fedélzetén. Leonov már gyerekkorában is szeretett rajzolni, miután letette az érettségit, felvették a Rigai Művészeti Akadémiára. Tanulmányait azonban a magas tandíj miatt nem tudta folytatni, ezért inkább pilóta, később pedig űrhajós lett. Leonov rajza a napfelkeltét ábrázolja, melyet – mivel Föld körüli pályán volt űrhajója – 90 percenként csodálhatott meg az űrben tartózkodása során. Alekszej Leonov alkotását és színes ceruzáit, a londoni Science Museum mutatta be egy időszakos kiállításon, 2015 és 2016 között.

1_sysyilztq1bnuwkxls4qia.jpg

Az első űrben készített rajzot, Alekszej Leonov, szovjet űrhajós vetette papírra, 1965. március 18-án, a Voszhod-2 fedélzetén. A képen Leonov alkotása és színes ceruzái láthatóak, melyeket a londoni Science Museum mutatott be egy időszakos kiállításon. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr1716690162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.09.19. 18:32:28

Különös véletlen: két napja sincs, hogy Leonov és a festményei jártak az eszemben. Csak úgy. Igen, régen is hírértékű volt, hogy a híres és népszerű űrhajós milyen jól fest, és persze hogy mennyire rabul ejtette az űrbéli látvány pompája. Szovjet magazinban is láttam festményét, amit fénykép még ma sem pótolhat, hiszen az alkotó érzelmei is benne vannak.
süti beállítások módosítása