Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első kengurubébi rezervátuma

2023. március 01. - Tokár Tamás Zalán

A világ első kengurubébi rezervátumát, Chris Barnes alapította 2005-ben, Ausztráliában, egy Alice Springs nevű városban. Sajnos sok kenguru anyuka lesz autóbaleset áldozata, de a kicsinyük – az erszény védelme miatt - legtöbbször életben marad. Az elárvult kengurubébik nem tudnak egyedül boldogulni, ezért van szükség egy rezervátumra, ahol gondoskodhatnak róluk. A kis kenguruk együtt nevelkednek, majd ha elérik a 14 hónapos kort, szabadon engedik őket. Chris Barnes kengurumentő programja rendkívül sikeres, a rezervátumból kikerült állatok nagy része gond nélkül visszailleszkedik a vadonba. Chris Barnes munkásságáról és a 188 hektár területű rezervátumáról 2013-ban dokumentumfilm sorozat is készült, Kangaroo Dundee címmel. A sorozat nagy népszerűségnek örvendett, három évadon keresztül forgatták. Ha valakinek szívügye az erszényes állatok sorsa, támogathatja is a kengurubébi gondozók munkáját, a rezervátum 2015-óta fogad adományokat egy honlapon keresztül.

2c1706fa00000578-3227235-the_adorable_little_red_kangaroos_pictured_may_look_cute_and_fur-a-9_1441771269463.jpg

A világ első kengurubébi rezervátumát, a képen látható Chris Barnes alapította 2005-ben, Ausztráliában, egy Alice Springs nevű városban. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr9418059872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása