Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első víz alatti farmja

2023. február 06. - Tokár Tamás Zalán

A világ első víz alatti farmját, a Nemo kertjét, Sergio Gamberini vegyészmérnök hozta létre 2012-ben, Olaszország északnyugati részén. Gamberini és búvárcsapata, Noli strandjától 100 méterre, 8 méter mélyen, több mint 700 szárazföldi növényt, például bazsalikomot, epret, paradicsomot, cukkínit termesztenek, tengerfenékhez rögzített műanyag üvegházakban. A növények számára napfény, elektromos áram és csőrendszeren keresztül szivattyúzott édesvíz segítségével biztosítanak ideális körülményeket. Sergio Gamberini hosszútávon abban bízik, ha a part menti országok ezt a módszert választják, akkor több élelmiszert termelhetnek.

img_9132-1200x800.jpg

A világ első víz alatti farmját, a Nemo kertjét, Sergio Gamberini vegyészmérnök hozta létre 2012-ben, Olaszország északnyugati részén. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr3218041338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása