Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Magyarország első zenélő útja

2023. január 13. - Tokár Tamás Zalán

Magyarország első zenélő útját, 2019. májusában adták át Somogybabodnál. A Balatont Kaposvárral összekötő R67-es gyorsút 59. kilométerénél, egy 500 méteres szakaszon, a Republic együttes A 67-es út című számának dallama hallható. Az út akkor muzsikál, ha az autós a burkolat jobb szélén lévő bordákon áthalad és sebessége 80 km/óra. A világ első zenélő útját, Dániában építették 1995-ben. Ezután más országok is követték a példát, többek között Hollandia, Indonézia, San Marinó, Irán, valamint az Egyesült Államok. A leglelkesebb rajongók a japánok, ők már több mint 30 zenélő úttal rendelkeznek.

653402767esutszabadfoldbielikistvan.jpg

Magyarország első zenélő útját, 2019. májusában adták át Somogybabodnál, az R67-es gyorsút 500 méteres szakaszán, a Republic együttes A 67-es út című száma hallhaló. (Kép innen)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr8718024200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása