Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első érintőképernyős mobiltelefon

2022. november 25. - Tokár Tamás Zalán

Az első érintőképernyős mobiltelefont, az IBM Simont, 1994. augusztus 16-án dobta piacra az IBM. A 200 milliméter hosszú, 64 milliméter széles, 38 milliméter vastag készülék, 510 grammot nyomott. Érintőképernyős, 160 x 293 milliméter méretű kijelzője fekete-fehér volt, melyre a hozzá tartozó toll segítségével írni és rajzolni is lehetett. A Datalight ROM-DOS operációs rendszerrel és 1 megabájt memóriával ellátott készülék, rendelkezett hívásfunkcióval, naptárral, valamint tudott e-mailt és faxot is küldeni. Akkumulátora nem volt túl erős, egy töltéssel 1 órás működést biztosított a telefon számára. A készülék meglehetősen drága volt, 900 dollárba került, majd néhány hónappal később 600 dollárra mérséklődött az ára. Az IBM Simon 1995-ig volt kapható, összesen 50 ezer darabot értékesítettek belőle.

ibm_simon_personal_communicator.png

Az első érintőképernyős mobiltelefont, az IBM Simont, 1994. augusztus 16-án dobta piacra az IBM. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr7117983648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.11.25. 19:33:00

Amióta ezek a hordozható eszközök divatba jöttek, folyton az aksival van a gond. Egy óra üzemidő még régi szokások szerint sem túl sok. (Persze az sem mindegy, hogy aztán mennyi idő kell a feltöltéshez.) Viszont egész ügyes lehetett ez a szerkentyű, ha még rajzolni is lehetett rá. 1 megabyte memória elég soknak számított, egy rendes PC is ugyanennyivel volt felszerelve akkoriban. A kijelzője, úgy nézem, folyadékkristályos lehetett, annak a háttérvilágítása - bizonyára volt neki - elfogyaszthatta az áram egy részét.
süti beállítások módosítása