Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első Oscar-díjas Tom és Jerry epizód

2022. július 15. - Tokár Tamás Zalán

Az első Oscar-díjas Tom és Jerry epizódot, a Jerry, a jó hazafit (The Yankee Doodle Mouse), 1943. június 26-án mutatta be a mozikban a Metro-Goldwyn Mayer. A rajzfilmsorozat 11. része, a hét és fél perces Jerry, a jó hazafi, az 1944-es Oscar-gálán kapta meg az aranyszobrot, a legjobb animációs rövidfilm kategóriában. Az epizódban Tom és Jerry macska-egér harcát láthatjuk és a film hangulatát leginkább a háborús propaganda befolyásolta. A Tom és Jerry 1940. február 10-én indult hódító útjára, William Hanna és Joseph Barbera 1957-ig 114 részt írt és rendezett és ez idő alatt a sorozat 7 Oscar-díjat is elnyert. A rendezés és írás feladatát ezután mások látták el.  Bár a William Hanna-Joseph Barbera író-rendező páros az elkövetkezendő években többször is visszatért, a Tom és Jerry már sosem tudott olyan sikereket elérni, mint az elején. A Tom és Jerry-ből összesen 164 rész készült 2014-ig, valamint született egy élőszereplős filmváltozata is, melyet 2021-ben mutattak be.

yankee-doodle-mouse-1024x768.png

Az első Oscar-díjas Tom és Jerry epizódot, a Jerry, a jó hazafit (The Yankee Doodle Mouse), 1943. június 26-án mutatta be a mozikban a Metro-Goldwyn Mayer. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr4517883429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása