Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első olasz divatbemutató

2022. április 06. - Tokár Tamás Zalán

Az első olasz divatbemutatóra, 1951. február 12-én került sor Firenzében, a szervező, Giovanni Battista Giorgini saját villájának báltermében. Giorgini célja az olasz divat népszerűsítése volt, az üzletember amerikai újságírókat és vásárlókat hívott meg az otthonába. A bemutatón 10 olasz tervező 18 féle ruhakölteményét ismerhette meg a közönség. Az esemény hatalmas sikert aratott és ennek köszönhető, hogy az olasz divat világhírűvé vált. Az olasz divatbemutatók ezután mindig központi szerepet játszottak és ahhoz is hozzájárultak, hogy felkeltsék az ismert emberek figyelmét a tervezők munkáira. Grace Kelly és Audrey Hepburn előszeretettel hordtak Gucci táskát, de napjaink hírességei, például Christina Aguilera, Elton John, Madonna és Lady Gaga is kedvelik az olasz márkákat.

12_-febr_-1951-1st-high-fashion-show.jpg

Az első olasz divatbemutatóra, 1951. február 12-én került sor Firenzében, a szervező, Giovanni Battista Giorgini (1898-1971) saját villájának báltermében. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr4817798427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása