Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első kereskedelmi forgalomba hozott kutyaeledel

2022. január 03. - Tokár Tamás Zalán

Az első kereskedelmi forgalomba hozott kutyaeledelt, James Spratt villanyszerelő dobta piacra Londonban, 1860-ban. Az eledel ötlete akkor jutott eszébe az ohiói üzletembernek, amikor Nagy-Britanniába utazott, hogy elektronikai alkatrészekkel kereskedjen. Éppen Liverpoolban volt, amikor az egyik kikötőben észrevett néhány kutyát. A kutyák hajókról származó ételmaradékok közt kutattak. Spratt megfigyelte, hogy az ebek leginkább a tengerészek egyik kedvelt kekszét, a Hardtrack-et, fogyasztották. Spratt ekkor döntött úgy, hogy nagy mennyiségben előállítható, nem romlandó eledelt fog gyártani kutyák számára. A Spratt féle kutyakekszek őrölt búzából, zöldségfélékből, céklából és marhahúsból készültek. Spratt leginkább a tehetős kutyatulajdonosokat célozta meg, mert egy 20 kilogrammos zsák egy képzett mesterember egy napi bérébe került. Az eledel óriási sikert aratott, néhány évvel később már az Egyesült Államokban is gyártották. James Spratt 1880-ban elhunyt, de cége egészen a 20. század közepéig működött, majd a General Mills vásárolta fel az 1950-es években.

poplar_former_spratts_pet_food_factory_2_geograph_org_uk_935037.jpg

Az első kereskedelmi forgalomba hozott kutyaeledelt, James Spratt villanyszerelő dobta piacra Londonban, 1860-ban. A képen az üzletember londoni gyára látható. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr6916801984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása