Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első halasi csipkével díszített ruhakollekció

2021. november 22. - Tokár Tamás Zalán

Az első halasi csipkével díszített ruhakollekciót 2021. június 25-én mutatták be Kiskunhalason a Csipkeházban, a XX. Csipkekiállítás és Találkozón. Tervezője, Hrivnák Tünde, kollekciójának a BY ME Miracle (Nekem Csoda) nevet adta. Hrivnák Tünde célja az volt, hogy a művészetet és a hagyományt megfogható közelségbe hozza és ezzel tovább örökítse a nemzeti értékeket. A tervezőnő ruhái prémium minőséget képviselnek, a fekete-fehér kombinációk az örök divatot szimbolizálják. A halasi csipke készítése rendkívül aprólékos folyamat, sok időt igényel, mivel teljes egészében kézimunka. A technikáját ma már csupán 11 csipkevarró ismeri. A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010-ben Szellemi Kulturális Örökség lett, 2014 óta Hungarikum.

csipkedivatindexkpnetre.jpg

Az első halasi csipkével díszített ruhakollekciót 2021. június 25-én mutatták be Kiskunhalason. Tervezője, Hrivnák Tünde, kollekciójának a BY ME Miracle (Nekem Csoda) nevet adta. A képen a kollekció egyik ruháját láthatjuk. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr7816760676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása