Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első számítógépes vírus

2021. május 03. - Tokár Tamás Zalán

Az első számítógépes vírust, a Creepert, Bob Thomas, a BBN Technologies munkatársa hozta létre kísérletképp, 1971-ben. A Creeper, az USA katonai számítógépes hálózatán, az internet elődjének számító ARPANET-en terjedt és a TENEX operációs rendszerrel rendelkező, DEC PDP-10 számítógépeket fertőzte meg. A vírus, miután bejutott a távoli rendszerekbe, lemásolta magát és ezt írta ki a képernyőre: „Én vagyok a Creeper, kapj el ha tudsz!”. Annak érdekében, hogy a Creepert sikeresen eltávolítsák, Bob Thomas kollégája, Ray Tomlinson, megalkotott egy másik programot a Reapert. Így nem sokkal az első számítógépes vírus után, megszületett a világ első vírusirtója is.

aobrezsi92g21.jpg

Az első számítógépes vírust, a Creepert, Bob Thomas, a BBN Technologies munkatársa hozta létre 1971-ben. Annak érdekében, hogy sikeresen eltávolítsák, Ray Tomlinson megalkotta az első vírusirtót, a Reapert. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr5816518618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása