Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A LIFE magazin első címlapfotója

2023. január 02. - Tokár Tamás Zalán

A LIFE magazin első címlapfotóját Margaret Bourke-White amerikai fotóriporter készítette. A LIFE első száma 1936. november 23-án jelent meg, borítóján a Fort Peck gát látható. Margaret Bourke-White herpetológiából diplomázott 1927-ben, a fotózás eleinte csak a hobbijai közé tartozott. 1929-ben a Fortune magazin fotóriportere lett, majd 1936-ban a LIFE magazinhoz került. White a lap tulajdonosa, Henry Luce megbízásából címlapfotót csinált a Columbia folyó készülő gátjáról, a Fort Peck-ről, valamint vezércikket írt a három éve tartó építkezésről és a munkásokról. Margaret Bourke-White ezután nagy karriert futott be. Ő lett az első amerikai haditudósítónő, a második világháborúról és a koreai háborúról is rendszeresen beszámolt, valamint arról is ismert, hogy halála előtt interjút készített Mahatma Gandhival. Margaret Bourke-White 1971-ben hunyt el, 67 évesen.

life.png

A LIFE magazin első címlapfotóját, melyen a Fort Peck gát látható, Margaret Bourke-White (1904-1971) amerikai fotóriporter készítette, 1936-ban. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr3318008768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása