Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első kereskedelmi üvegház az űrben

2022. december 02. - Tokár Tamás Zalán

Az első kereskedelmi üvegház az űrben, várhatóan 2023. tavaszán kezdi meg a működését. Az üvegház egy űrinfrastruktúrával foglalkozó amerikai vállalat, a Redwire fejlesztés alatt álló projektje. Az üvegház a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) csatlakozva a Földön kívüli növénytermesztési, valamint az orvosbiológiai és bioüzemanyag kutatásokat, szeretné támogatni. A Redwire első ügyfele a Dewey Scientific lesz, egy 60 napos kísérlet keretében ipari kendert fog termeszteni a cég számára. A Redwire hosszútávon azon dolgozik, hogy hozzájáruljon az Artemis-program sikeréhez, melynek célja, hogy a Holdon, később pedig a Marson építsen kolóniát.

redwire-default-social-1024x576.jpg

Az első kereskedelmi üvegház az űrben - mely a Redwire vállalat fejlesztés alatt álló projektje - várhatóan 2023. tavaszán kezdi meg a működését. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr6817990886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.03. 13:43:39

Szerintem célszerű lenne a blogon azokat az elsőségeket megénekelni, amelyek már ténnyé váltak, ez a projekt ugyanis még csak egy kicsit ábrándozásgyanús ígéret, ami vagy megvalósul, vagy nem.

Lehet tudni valamit arról, hogy mi a haszna annak, ha a kendert az űrben termesztik, néhány négyzetméteren? Várható a kísérlettől valami különleges anyag születése?
süti beállítások módosítása