Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első Oktoberfest

2022. október 03. - Tokár Tamás Zalán

Az első Oktoberfest, egy 1810. október 12-én megtartott ünnepség volt, melyet Terézia Sarolta szász hercegnő és a trónörökös, Lajos herceg esküvője után rendeztek, a müncheni városkapu előtti mezőn. Az eseményre több mint 40 ezer embert hívtak meg, akik kedvükre ehettek-ihattak és még lóversennyel is szórakoztatták őket. Az Oktoberfestet ezután szinte minden évben megtartották a hercegnőről elnevezett területen, a Theresienwiesén (a Terézia-mezőn). Idővel a bővülő programkínálat mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a sörfogyasztásra is, 1910-ben, a 100. évfordulón, már több mint 12 ezer hektoliter fogyott belőle. Napjainkban az Oktoberfest 16-18 napig tart, szeptemberben kezdődik és október elején ér véget.

the-first-oktoberfest.jpg

Az első Oktoberfest, egy 1810. október 12-én megtartott ünnepség volt, melyet Terézia Sarolta szász hercegnő és a trónörökös, Lajos herceg esküvője után rendeztek a mai a Theresienwiesén (a Terézia-mezőn). (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr1317945200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása