Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első karbonsemleges szállodája

2022. március 04. - Tokár Tamás Zalán

A világ első karbonsemleges szállodája, a Room2, 2021. december 1-jén nyílt meg a nyugat-londoni Chiswickben. A Room2 épületének szén-dioxid-kibocsátását a nullára csökkentették a teljes életciklusa alatt. A hűtéshez, fűtéshez és a melegvízhez szükséges energiát, napelemek és hőszivattyúk segítségével biztosítják. A későbbi hatékonyság növelés érdekében a vendégek minden energiafelhasználási adatát rögzítik, illetve levegővel dúsítják a zuhanyzók vizét, hogy kevesebbet használjanak belőle. A szálloda berendezését újrahasznosított anyagokból készítették, az étteremben helyi forrásból származó organikus ételeket és italokat szolgálnak fel. A tető is különleges kialakítású, egy része be tud fogadni 50 ezer liter esővizet, hogy később felhasználható legyen, másik részét növényekkel ültették be, valamint helyet kaptak rovarhotelek és méhkaptárak is. A Room2 menedzsere, Robert Godwin, egy nyilatkozatában elárulta, célja az, hogy környezetbarát szolgáltatások bevezetésével forradalmasítsa a szállodaipart.

net-zero-hotel-room2-chiswick-news_dezeen_2364_col_5-852x1136.jpg

A világ első karbonsemleges szállodája, a Room2, 2021. december 1-jén nyílt meg a nyugat-londoni Chiswickben. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr2517768698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása