Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első macskaalom

2022. január 12. - Tokár Tamás Zalán

Az első macskaalmot 1947-ben találta fel Edward Lowe amerikai üzletember. Lowe találmánya előtt a macskák vagy kint végezték el a dolgukat, vagy ha házon belül voltak, egy homokkal teli tálat adott nekik a gazdi. Egy januári napon Edward Lowe szomszédasszonya, Mrs. Draper, segítséget kért a férfitól. Nem tudta mivel helyettesíthetné a homokot, mivel az túl fagyott volt és hamut sem használhatott, mert azt széthordta a macskája a házban. Lowe apró, betonit alapú agyagásványokat adott az asszonynak, melyek felszívták a folyadékot. Edward Lowe, mivel bevált a találmánya, zacskókba öntötte az anyagot és piacra dobta Kitty Litter néven. Lowe termékével körbejárta az országot és céget alapított 1964-ben. A Kitty Litter rendkívül keresetté és kedveltté vált. Cégét, mely az egyik vezető macskaalom gyártó lett, halála előtt, 1990-ben eladta, 200 millió dollárt kapott érte.

videothumbnail1.jpg

Az első macskaalmot 1947-ben találta fel Edward Lowe (1920-1995) amerikai üzletember. Mivel terméke kedveltté és keresetté vált, a cége az egyik vezető macskaalom gyártó lett, melyet 1990-ben adott el 200 millió dollártért.  (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr6016804988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása