Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első testépítő versenye

2021. november 05. - Tokár Tamás Zalán

A világ első testépítő versenyét a londoni Royal Albert Hallban rendezték 1901-ben. A versenyen három ember zsűrizett: Sir Charles Lawes szobrász, a Sherlock Holmes regények szerzője, Sir Arthur Conan Doyle, illetve a modern testépítés atyja, az esemény szervezője, Eugen Sandow. Sandow úgy vélte, hogy a testépítés célja, az ókori szépségideál elérése, ezért a versenyzőknek a régi görög szobrokhoz hasonló pózokban kellett megmutatniuk izmaikat. A verseny első három helyezettje egy Eugen Sandow-t ábrázoló arany, ezüst és bronz szoborral lett gazdagabb, melyet Frederick Pomeroy készített. A győztes a William R. Murray lett, D. Cooper volt a második, harmadikként A. C. Smythe végzett. A Sandow szobor bronz változata a későbbi versenyek során is fontos szerepet játszott, ilyen trófea járt az 1950-es a Mr. Universe első helyezettjének, Steve Reeves-nek, valamint 1977-től kezdve a Mr. Olympia győzteseinek.

85eaf75b-0001-0004-0000-000000600215_w1167_r1_2895027624309392_fpx43_36_fpy49_95.jpg

A világ első testépítő versenyét a londoni Royal Albert Hallban rendezték 1901-ben. Az eseményt a modern testépítés atyja, Eugen Sandow szervezte, aki egy saját magát ábrázoló arany, ezüst és bronz szoborral jutalmazta az első három helyezettet. A képen balra a győztes, William R. Murray, mellette Eugen Sandow, tőle jobbra pedig D. Cooper és A. C. Smythe látható. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr6816742044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömhernyó 2021.11.07. 12:42:57

Érdekes látni milyen volt az izmos testalkat mielőtt minden pincekonditeremben szteroidot toltak volna a menőcsávók.
Nem túlzás, gimiben volt egy sportosztály, abban egy testépítő srác (akinek a faterja folyton panaszkodott, hogy nem ismerik el olyan szinten, mint a kézilabdát, röplabdát, focit), neki is már cuccos volt az alkata. Egyetem alatt meg jópár hasonlót megismertem. Egyik mellékesen chippendaleként keresett pénzt, a másiknak már huszonévesen meg kellett műteni a mellét, mert a szteroidoktól csomó nőtt benne (gynecomastia angolul, magyarul nem tudom).

Ez az a fizikum, ami ha öltönyben van, akkor is jól áll rajta, nem kell sátorlapból szabni rá kabátot, zakót.

Persze az ilyen izomzat nem motiválja a kezdőket, mert ilyet bármikor összehoz ő is pár hét alatt... Persze ez nem jgaz, de ez a hozzáállás. Ilyen normális izomzatú férfiak képeivel nem plakátolja ki a szobáját egy szakmunkásbajuszos tizenéves fiú se.
süti beállítások módosítása