Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első Superman-képregény

2021. június 09. - Tokár Tamás Zalán

Az első Superman-képregény 1938. júniusában jelent meg, az Action Comics amerikai képregénysorozatban. Superman karakterét Jerry Siegel, amerikai író és Joe Shuster, kanadai képregényrajzoló alkották meg 1932-ben, majd 1938. márciusában eladták a hozzá kapcsolódó jogokat a DC Comics-nak 130 dollárért. A 13 oldalas képregény – melynek ára 10 cent volt – Superman eredettörténetét meséli el. A főszereplőt csecsemő korában, egy pusztulásban lévő bolygóról menekítették ki egy mentőkapszula segítségével, ami később a Földön landolt. Egy kansasi házaspár vette magához és nevelte fel a különös jövevényt, aki szuperképességeinek köszönhetően később az emberiség védelmezőjévé vált. Superman az azóta eltelt évtizedek alatt a popkultúra részévé vált, így rajongói nem csak képregényekben, hanem filmekben is láthatták. 2021. áprilisában az első rész egyik példánya rekord áron kelt el egy árverésen, 3,25 millió dollárt fizettek érte.

97642896_max.jpg

Az első Superman-képregény 1938. április 18-án jelent meg. A 13 oldalas képregény Superman eredettörténetét meséli el (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr2916583932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása