Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első űrben nyílt virág

2021. április 09. - Tokár Tamás Zalán

Az első űrben nyílt virág, egy rézvirág (Zinnia elegans) volt, a Nemzetközi Űrállomáson. A különlegességről Scott Kelly, amerikai űrhajós számolt be a Twitteren, 2016. januárjában. A virág fényképe alá ezt a mondatot írta: „Debütált a legelső világűrben nőtt virág!” A rézvirág egy különleges, Veggie nevű berendezésnek köszönhetően született, melynek segítségével már növesztettek piros fejes salátát, kínai káposztát, mustárspenótot, kelkáposztát és retket is. A NASA számára azért fontos az űrbeli növénytermesztés, mert így egy hosszabb utazás, például Mars-expedíció során, könnyebben meg lehetne oldani az űrhajósok élelmezését.

space-first-flower-bloom-nasa-scott-kelly-7.jpg

Az első űrben nyílt virág, egy rézvirág (Zinnia elegans) volt, a Nemzetközi Űrállomáson, amiről Scott Kelly, amerikai űrhajós számolt be a Twitteren, 2016. januárjában. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr7216488070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása