Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első űrben tartott esküvője

2021. április 03. - Tokár Tamás Zalán

A világ első űrben tartott esküvőjére, 2003. augusztus 10-én került sor. A ceremónián a 41 éves orosz-ukrán űrhajós, Jurij Ivanovics Malencsenko és a 26 éves orosz származású, amerikai Jekatyerina Dmitrijeva kötötte össze életét. A dolog külön érdekessége, hogy a boldogító igen kimondásakor a vőlegény az űrben, a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodott, a menyasszony pedig a NASA houstoni Johnson Űrközpontban volt. A házaspárnak azóta két gyermeke született, Dimitrij és Camilla. Jurij Ivanovics Malencsenko visszavonult, 6 küldetésben vett részt, összesen 827 napot töltött az űrben.

mxcp_1616878568272_svadba.jpg

A világ első űrben tartott esküvőjére 2003. augusztus 10-én került sor. A ceremónián Jurij Ivanovics Malencsenko az űrben, a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodott, Jekatyerina Dmitrijeva pedig a NASA houstoni Johnson Űrközpontban volt. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr1416482416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása