Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első rágógumi

2021. január 30. - Tokár Tamás Zalán

Az első kereskedelmi forgalomba hozott rágógumit John B. Curtis, amerikai üzletember dobta piacra, a Maine állambeli Bradfordban, 1848-ban. Curtis megfigyelte, hogy az őslakos indiánok a lucfenyő gyantáját rágcsálták, ezért ezt az alapanyagot felhasználva megalkotta a State of Maine Pure Spruce Gum nevű termékét. Két évvel később, 1850-ben, bővült a kínálat, létrehozta a porcukorba mártogatott, paraffinviasz rágógumiját, mely már édesebb és lágyabb volt, mint a korábbi változat. Vállalkozása folyamatosan növekedett, 1852-ben Portlandben, édesapjával gyárat alapított Curtis & Son Company néven, melynek 200 alkalmazottja volt és 1800 doboz rágógumit gyártott naponta.   

john_b_curtis.png

Az első kereskedelmi forgalomba hozott rágógumit John B. Curtis (1827-1897), amerikai üzletember dobta piacra 1848-ban, State of Maine Pure Spruce Gum néven. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr4816385160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása