Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első, fogságban született gorilla

2022. szeptember 23. - Tokár Tamás Zalán

Az első, fogságban született gorilla, Colo, 1956. december 22-én jött világra az Egyesült Államokban lévő Columbus Állatkertben. Mivel Colo anyja nem tudta gondozni kicsinyét, a kis nőstény gorillát az állatkert gondozói nevelték fel, ruhába öltöztették és cumisüveggel táplálták. Colo két évvel később ismerte meg párját, Bongót. Colonak és Bongónak 3 utódja született, 1968-ban Emmy, 1969-ben Oscar, majd 1971-ben Toni. Colo 2017. január 17-én pusztult el 60 évesen, ami azért rendkívüli, mert a gorillák általában 35-40 évig élnek. Colonak a családja meglehetősen népesre bővült, a lányán és két fián kívül, 16 unokája, 12 dédunokája és 3 ükunokája látta meg a napvilágot.

colo.jpg

Az első, fogságban született gorilla, Colo, az Egyesült Államokban lévő Columbus Állatkertben élt, 2017-ben pusztult el 60 évesen. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr3517937072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása