Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első Polaroid fényképezőgép

2022. január 10. - Tokár Tamás Zalán

Az első Polaroid fényképezőgépet, Edwin Herbert Land, a Polaroid társalapítója mutatta be 1947-ben, az Amerikai Optikus Szövetség ülésén. A találmány kifejlesztésére Landet kislánya ösztönözte, aki egy 1943-as nyaraláson nem értette miért nem láthatók azonnal a képek, amit édesapja készített. Land ezután évekig kísérletezett, majd 1947-ben megalkotta a Polaroid Land Camera Model 95-öt. A 90 dolláros készülék 1 perc alatt hívta elő a képeit. A fényképezőgép először a bostoni Jordan Marsh áruházban volt kapható, 1948. karácsonya előtt 57 darabot kínáltak eladásra, ezek egy nap alatt elkeltek. A 95-ös modell óriási sikert aratott, minden idők egyik legkelendőbb készüléke lett, közel 1 millió darabot gyártottak belőle.

polaroid_land_camera_model_95_mit_museum_dsc03766.jpg

Az első Polaroid fényképezőgépet, Edwin Herbert Land, a Polaroid társalapítója alkotta meg 1947-ben. A fényképezőgépet először a bostoni Jordan Marsh áruházban lehetett kapni, 1948 karácsonya előtt. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr3416804934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása