Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első utazási irodája

2022. január 07. - Tokár Tamás Zalán

A világ első utazási irodáját Thomas Cook, angol üzletember alapította, 1845-ben. Thomas Cook először 1841-ben szervezett utat 485 résztvevő számára, a kirándulást vonattal tették meg Leicester és Loughborough között. Mivel Cook úgy vélte, hogy az emberek szívesen veszik igénybe szolgáltatásait, megalapította a Thomas Cook utazási irodát. Cook vállalkozása egyre sikeresebbé vált, a látogatók több mint felét az ő irodája juttatta el az 1851-es londoni világkiállításra. A közlekedési eszközök fejlődésével Cook-nak lehetősége volt tovább terjeszkedni, a kíváncsi utazók eljuthattak Svájcba, Olaszországba, Franciaországba. Néhány évvel később Japánt, Indiát és az Egyesült Államokat is megtekinthették az érdeklődők, sőt, az utazási iroda 222 napos világkörüli utat is kínált. Thomas Cook 1892-es halála után fia és unokái vezették tovább az irodát, ami egészen 2019-ig működött, majd a csőd után egy évvel, 2020-ban újraindult.


thomas_cook_statue_leicester_2013.jpg

A világ első utazási irodáját Thomas Cook (1808-1892), angol üzletember alapította, 1845-ben. Az emberek szívesen vették igénybe az iroda szolgáltatásait, néhány évvel később már világkörüli útra is lehetőség volt befizetni. A képen Thomas Cook szobra látható a Leicester vasútállomás közelében. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr3116804892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása