Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A Magyar Televízió első szilveszteri kabaréja

2021. december 31. - Tokár Tamás Zalán

A Magyar Televízió első szilveszteri kabaréja 1957. december 31-én került adásba. A Tele humor, Tele dal, Tele tánc című műsort a Magyar Optikai Művek művelődési házából közvetítették. A Magyar Rádiónál már régóta hagyomány volt a szilveszteri kabaré, ezért a Magyar Televízió is követni szerette volna ezt a példát. A szervezők alaposak voltak, már hónapokkal korábban, nyár elején elkezdték az előkészületeket. Több neves előadóművészt is meghívtak, többek között Rátonyi Róbert, Vámosi János, Rodolfo, Kellér Dezső, Feleky Kamill, Tolnay Klári, Agárdi Gábor és Kálmán György is fellépett a kabaréban. A műsort Kellér Dezső és Gádor Béla vezették, a rendezők Horváth Tivadar és Várkonyi Zoltán voltak. Sajnos az 1957-es (és az 1958-as) szilveszteri kabaré nem maradt meg az utókornak, mivel még nem tudták rögzíteni. Az első képrögzítő berendezést 1959 őszétől kezdték használni a Magyar Televíziónál.

20150309akkoriban--1957ben--meg.jpg

A Magyar Televízió első szilveszteri kabaréja 1957. december 31-én került adásba, Tele humor, Tele dal, Tele tánc címmel. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr8316790282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2022.01.01. 23:41:41

@Milánói Makarenkó: Már '57 május elsejétől nyomták a "aki nincs ellenünk, az velünk van" szöveget és a "panem et circenses" gyakorlatát.
süti beállítások módosítása