Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első magyar opera-videoklip

2021. november 19. - Tokár Tamás Zalán

Az első magyar opera-videoklip 2017. július 17-én jelent meg a Youtube-on. A felvételen Geminiano Giacomelli Sposa non mi conosci című áriája hallható, ezt Antonio Vivaldi is felhasználta egyik operájában, a Bajazetben. A klip ötlete az áriát eléneklő Banai Sára lírai mezzoszoprántól, valamint Kovács-Ender Krisztián rendezőtől származik. Banai Sára elárulta, a céljuk az volt, hogy népszerűsítsék az opera műfaját, megszólítva a hétköznapi embereket, illetve mutatni egy olyan irányt, ami hazánkban kevésbé megszokott. Az első opera-videoklip létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap mellett több támogató is segítette, például Marvin Nonis divattervező és a Pintér Galéria.

1920.jpg

Az első magyar opera-videoklip 2017. július 17-én jelent meg a Youtube-on. A képen az áriát éneklő Banai Sára lírai mezzoszoprán látható. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr9816759360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása