Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első Guinness Rekordok Könyve

2021. november 17. - Tokár Tamás Zalán

Az első Guinness Rekordok Könyvét 1955-ben adták ki. A könyv ötlete a Guinness Sörfőzde igazgatójától, Sir Hugh Beavertől származott. Egy 1951-es vadászaton vitába keveredett társaival, nem tudták eldönteni, hogy melyik a leggyorsabb európai vadmadár, az aranylile vagy a skótfajd. Beavert úgy vélte, rendkívül hasznos lenne, ha létezne egy olyan könyv, amiben a legjobb teljesítmények szerepelnek. Az írással két egyetemi barátját, Norris és Ross McWhirtert bízta meg, akik egy londoni tény- és adatfeltáró ügynökséget vezettek. A 198 oldalas, keménykötésű gyűjteményt, 1955. augusztus 27-étől kezdték el árusítani a boltok Angliában és karácsonyra már a brit bestseller lista élére került. A fokozódó érdeklődésre tekintettel, a könyvet ezután minden évben kiadták, újabb és újabb rekordokkal. A Guinness Rekordok Könyve ma már az egész világon ismertté vált, több mint 100 millió példány kelt el belőle, 100 országban és 37 nyelven.

efpkua0x0aagfwb.jpg

Az első Guiness Rekordok Könyvét 1955. augusztus 27-én adták ki Angliában, karácsonyra már a brit bestseller lista élére került. A kép bal oldalán az ötletgazda Sir Hugh Beaver (1890-1967), a jobb oldalán a könyv írói, Norris (1925-2004) és Ross McWhirter (1925-1975) láthatóak. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr6016755486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása