Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első film, amiben egy kutya volt a főszereplő

2021. november 15. - Tokár Tamás Zalán

Az első filmet, amiben egy kutya volt a főszereplő, 1905-ben mutatták be. A Rover megmentette (Rescued by Rover) című 6 perces angol némafilm egy gyermekrablás történetét meséli el, röviden és egyszerűen. Egy koldusasszony elrabol egy kisgyereket, a kétségbeesett család kutyája Rover, némi kutatás után rátalál, majd odavezeti a családfőt, aki végül megmenti az apróságot. A filmet Cecil Hepworth rendezte, a forgatókönyvet felesége, Margaret Hepworth írta, az elrabolt gyereket, a kislányuk Barbara Hepworth alakította, valamint Rover szerepét az ő skót juhász kutyájuk, Blair játszotta. A Rover megmentette hatalmas sikert aratott, olyan sokan voltak rá kíváncsiak, hogy a negatívok elhasználódtak és kétszer is újra kellett forgatni a filmet. A négylábú főszereplő is nagyon népszerű lett, ezután sok kutyatulajdonos adta a Rover nevet kedvencének. Blair ezután még több filmben is játszott. 1912-ben pusztult el 14 évesen.

8359728abf9569288db9f5570bcc5135.jpg

Az első filmet, amiben egy kutya volt a főszereplő, 1905-ben mutatták be és Rover megmentette volt a címe. A képen a rendező, Cecil Hepworth kutyája, Blair és a kislánya, Barbara látható. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr3816754798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása