Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első ismert vadnyugati pisztolypárbaj

2021. október 13. - Tokár Tamás Zalán

Az első ismert vadnyugati pisztolypárbajt, a Missouri állambeli Springfieldben vívta egymás ellen James Butler Hickok és Davis Tutt, 1865. július 21-én. Davis Tutt egy kártyapartin elnyerte James Butler Hickok aranyóráját, emiatt támadt nézeteltérésük és ez vezetett a párbajhoz. Az összecsapás során Hickok letőtte Davis Tuttot, aki életét vesztette. Hickokot két nap múlva letartóztatták, de később felmentették a gyilkosság vádja alól. James Butler Hickok 1876. augusztus 2-án halt meg, ezúttal is a kártya miatt került bajba. Jack McCall sok pénzt vesztett a játék során és dühében hátba lőtte Hickokot.

wild-bill-harpers-3.png

Az első ismert vadnyugati pisztolypárbajt 1865. július 21-én, a Missouri állambeli Springfieldben vívta egymás ellen James Butler Hickok és Davis Tutt. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr5616716160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fkv.117 2021.10.24. 09:50:54

"első ismert vadnyugati pisztolypárbajt 1965"

Ha a vadnyugat a 2. vh után volt, miért nem MG-42-esekkel lövöldöztek egymásra? :)
süti beállítások módosítása