Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első magyar labdarúgó-bajnokság

2021. szeptember 13. - Tokár Tamás Zalán

Az első hivatalos magyar labdarúgó-bajnokságot 1901-ben rendezték. Az 1901. január 19-én alakult Magyar Labdarúgó Szövetség február 4-ei ülésén, 5 csapatot sorolt az első osztályba, az addig elért eredményeik alapján (a másodosztályba 8 csapat került).  Az első mérkőzés február 17-én volt, a Budapesti Torna Club (BTC) 4-0 arányban legyőzte Budapesti Sport Clubot (BSC). A Műegyetemi Football Club (MFC) a 4. forduló után visszalépett. Az ok az volt, hogy az őszi idényben néhány találkozón nem tudtak részt venni egyetemista játékosaik tanulmányaira hivatkozva, valamint egy vitatott meccset meg kellett volna ismételni, amit megtagadott a csapat. A bajnokságot a Budapesti Torna Club nyerte meg 100%-os teljesítménnyel, a gólkirály (17 találattal) Manno Miltiades, a legjobb játékos pedig Ray Ferenc lett.

btc_1901_bajnok.jpg

Az első hivatalos magyar labdarúgó-bajnokságot 1901-ben rendezték, melyet Budapesti Torna Club nyerte meg 100%-os teljesítménnyel. A képen a BTC játékosai láthatóak. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr7016686214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása