Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első magyar szennyvíztisztító telep

2021. május 14. - Tokár Tamás Zalán

Magyarország első szennyvíztisztítója, a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep, 1966. szeptember 14-én kezdte el működését. Megépítése azért volt indokolt, mert a nagymértékű iparosítás fokozott veszélyt jelentett a Duna vízminőségére. Az 1980-as évektől kezdve folyamatosan bővítették és ma már az egyik legkorszerűbb az országban. 2014 óta szinte teljesen önfenntartó, szennyvíziszapból biogázt állít elő, melynek segítségével képes biztosítani saját energiaszükségletét. A telep Pesterzsébet, Kispest és Pestszentlőrinc 300 ezer lakosának, valamint az ott működő vállalkozásoknak a vizét tisztítja, kapacitása napi 80 ezer, évi 22 millió m3.

delpesti-szennyviztisztito.jpg

Magyarország első szennyvíztisztítója, a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep, 1966-ban kezdett el működni. 2014 óta szinte teljesen önfenntartó, mivel biogáz segítségével képes biztosítani saját energiaszükségletét. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr7016554194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hebebe 2021.05.17. 18:04:21

Kár hogy a mocskát a ráckevei- Dunába( ami egyébként pihenőövezet lenne) engedi.
süti beállítások módosítása