Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első embert ábrázoló fényképe

2021. február 05. - Tokár Tamás Zalán

A világ első embert ábrázoló fényképét Louis Daguerre, feltaláló, fotográfus készítette 1838 tavaszán. Daguerre Párizsban, a rue des Marais 5. szám alatt lakott, ablakából a Boulevard du Temple-t örökítette meg egy újfajta fényképészeti eljárással, a később róla elnevezett dagerrotípiával. A 10 perces expozíciós időnek köszönhetően úgy tűnik, hogy az egyébként forgalmas Boulevard du Temple teljesen üres. Csak két személy látható a kép bal alsó részén egy cipőjét pucoló férfi és a cipőpucoló. Arról nincs információ, hogy ki lehetett ez a két ember, a szakértők valószínűnek tartják, hogy Daguerre kérhette fel őket, hogy álljanak modellt neki.

mxcp844b9dc402614877f909a5de79284baf.jpg

A világ első embert ábrázoló fényképét Louis Daguerre készítette 1838 tavaszán. A 10 perces expozíciós időnek köszönhetően üresnek tűnik a Boulevard du Temple, csak két személy látható rajta. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr9416408756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fredddy 2021.02.07. 12:21:02

Nem modellt álltak, éppen ez a lényeg! Hanem miközben az utcán mindenki sietett a dolgára, és így nem ,,égett bele" eléggé a hosszú ideig készülő képbe, , a cipőpucoló és kuncsaftja voltak azok, akik 5-10 percig egy helyben álltak, hiszen egyikük se mehet sehová, amíg a cipő készen nincs.
süti beállítások módosítása