Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első magyar hangosfilm

2020. december 09. - Tokár Tamás Zalán

Az első magyar hangosfilmet, A kék bálványt, 1931. szeptember 25-én mutatták be a budapesti Royal Apolló moziban. A filmet Lázár Lajos rendezte, Jávor Pál és Gózon Gyula játszották a főszerepet. A kék bálvány az amerikai hétköznapokat imitálta, amivel a magyar közönség nem tudott azonosulni és a kritikusok bizalmát sem sikerült elnyernie a rossz forgatókönyv miatt. A film hatalmasat bukott, de az utána következő alkotások, mint például a Hyppolit, a lakáj (amit két hónappal később mutattak be), a Meseautó vagy a Lila akác már elnyerték a közönség tetszését.   

mxcpmv5bzthkmdq5mmitmdk5ni00mmnhlwiymjitmjrkmtfhyzg1yji1xkeyxkfqcgdeqxvymjgxmtkzoq_v1.jpg

Az első magyar hangosfilmet, A kék bálványt, 1931. szeptember 25-én mutatták be. A képen Jávor Pál és Radó Nelli látható (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr5916310078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása