Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első újrahasznosított kávéból készült órája

2023. január 06. - Tokár Tamás Zalán

A világ első újrahasznosított kávéból készült óráját, a Lilienthal Berlin német óragyártó mutatta be, 2021. szeptemberében. Az ötlet a Lilienthal Berlin egyik alapítójától származik. Jacques Colman, 2019-ben, egy Kaffeeform bögrét tartott a kezében, melyet újrahasznosított kávéból alkottak és eszébe jutott, hogy akár órát is készíthetnének ilyen alapanyagból. A cég a Kickstarter közösségi finanszírozási platformon hirdette meg a Coffee Watch nevű óráját, egy hónap alatt 92 ezer dollár támogatást sikerült összegyűjteniük, így elindulhatott a gyártás. A berlini kávézókból gyűjtött kávézaccból készített óra stílusa minimalista, szíja kávé illatú. A 42,5 mm tokátmérőjű Coffee Watch sokak tetszését elnyerte, 2022-ben megkapta az iF formatervezési díjat, mely a világ egyik legrangosabb elismerése.

0-the-coffee-watch_2_bloglarge.jpg

A világ első újrahasznosított kávéból készült óráját, a Lilienthal Berlin német óragyártó mutatta be, 2021. szeptemberében. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr5318018594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása