Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első budapesti miniszobor

2022. július 13. - Tokár Tamás Zalán

Az első budapesti miniszobrot, mely A nagy ho-ho-ho horgászból ismert Főkukacot ábrázolja, 2017-ben készítette és helyezte el a Bem rakparton, Kolodko Mihály ukrán-magyar szobrászművész. Kolodko Mihály Ungváron született, öt évvel ezelőtt költözött Magyarországra, ezután kezdtek el felbukkanni aprócska művei, például Mekk Elek a Széll Kálmán téren, egy lekonyult csövű tank a Batthyány téren, illetve a kockásfülű nyúl a Várban. A Duna felé néző Főkukac, Sajdik Ferenc rajza alapján készült, a Bem rakparton a Halász utcai villamosmegálló közelében lehet megtekinteni. Kolodko elárulta, hogy a A nagy ho-ho-ho horgász volt gyerekkorában a kedvenc rajzfilmje, mely sokat segített neki abban, hogy megtanulja a magyar nyelvet. Mostanában Budapest utcáin egy másik művész mini alkotásait is szemügyre vehetjük, Plank Antal legújabb munkája, egy corgi kutya bronzszobor, 2022. júniusa óta látható a 11. kerületi Allee mellett.

fokukac_1.jpg

Az első budapesti miniszobrot, mely A nagy ho-ho-ho horgászból ismert Főkukacot ábrázolja, 2017-ben készítette és helyezte el a Bem rakparton, Kolodko Mihály (1978-) ukrán-magyar szobrászművész. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr6717881575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása