Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első, gízai piramisoknál rendezett nemzetközi kiállítás

2022. június 24. - Tokár Tamás Zalán

Az első, gízai piramisoknál rendezett nemzetközi kortárs művészeti kiállítás 2021. október 21-én kezdődött és november 7-ig tartott. A „Forever is now” („Az örökké most van”) nevű eseményt egy magánvállalkozás, az Art D’Egypte szervezte és az UNESCO, valamint az egyiptomi állam támogatta. A kiállításon tíz nemzetközi kortárs művész nagyméretű szobrait és installációit tekinthették meg az érdeklődők. A meghívottak között – számos híresség mellett – jelen volt a világ első ultrarealisztikus robot művésze, Ai-Da is, akit a hatóságok csak hosszas vizsgálatok után engedtek át az egyiptomi határon. Az Art D’Egypt alapítója, Nadine Abdel Ghaffar elmondta, hogy a „Forever is now” célja az volt, hogy hidat képezzen a múlt és jelen között, mivel napjaink alkotásait az ókori egyiptomi civilizáció ihlette.

91d09a515eeb41168ec1b57d8492ddb9.jpg

Az első, gízai piramisoknál rendezett nemzetközi kortárs művészeti kiállítás 2021. október 21-én kezdődött és november 7-ig tartott. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr9217865505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása