Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első 3D nyomtatással készült elektromos autó

2022. május 09. - Tokár Tamás Zalán

Az első 3D nyomtatással készült elektromos autót Michele Anoè, a Local Motors munkatársa tervezte 2014-ben. A Strati nevű járművet, a chicagóban megrendezett Nemzetközi Gyártástechnológiai Kiállításon mutatták be először. A kétüléses, kevesebb mint 50 alkatrészből álló autó megalkotása 44 órát vett igénybe. Futurisztikus kinézete ellenére a maximális sebessége 65 km/h volt. Mivel a cég úgy vélte, hogy a 3D nyomtatott járművekkel sikeres lehet, 2015-ben bemutatta az LM3D Swim autót, majd 2016-ban az Olli elektromos kisbuszt is. A Strati fejlesztését folytatták, de tömeggyártását sosem kezdték el és ez már a jövőben sem fog megtörténni, ugyanis a Local Motors 2022. január 14-én bejelentette, hogy beszünteti minden tevékenységét.

1280px-strati_overall.jpg

Az első 3D nyomtatással készült, Strati nevű elektromos autót Michele Anoè, a Local Motors munkatársa tervezte 2014-ben. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr6217826777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása