Európa első víz alatti étterme, az Under, 2019. március 20-án nyílt meg a norvégiai Lindesnesben. Az ötlet egy testvérpártól, Stig és Gaute Ubostadtól származik és egy díjnyertes építész cég, a Snøhetta tervezte. A 34 méter hosszú, 495 m2 területű épület bejárata a felszínen található, a többi része a víz alá merül. A legalsó szinten a vendégek egy 11 méter széles panorámaablakon keresztül csodálhatják a tenger élővilágát. Ha valaki itt szeretne étkezni, minden bizonnyal kellemes kulináris élményben lesz része, mivel az Under főszakácsa, a Michelin-csillagos Nicolai Ellitsgaard. Ugyanakkor az Under nem csak étteremként funkcionál, hanem egyéb célokat is szolgál. Egyrészt az épületet úgy tervezték, hogy meg tudjanak rajta telepedni a kagylók és más élőlények, másrészt mérőeszközöket és kamerákat szereltek fel rá, hogy a tudósok megfigyelhessék a tengeri ökoszisztémát.
Európa első víz alatti étterme, az Under, 2019. március 20-án nyílt meg a norvégiai Lindesnesben. (Kép innen)