Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első ember, aki egy hordóban zuhant le a Niagara-vízesésről

2022. február 25. - Tokár Tamás Zalán

Az első ember, aki egy hordóban zuhant le a Niagara-vízesésről, egy nyugdíjas, özvegy tanárnő, Annie Edson Taylor volt, 1901-ben. Anne rossz anyagi helyzete miatt döntött így. A századforduló idején, a veszélyes mutatványok komoly szórakoztató értékkel bírtak és pénz lehetett velük keresni. A tanárnő a 63. születésnapján, 1901. október 24-én, mászott be a belülről kipárnázott hordóba, amit lezártak és ledobtak a mélybe. Anne túlélte a zuhanást, csak a feje sérült meg egy kicsit. Nem sokkal ezután azonban az asszony ügynöke, megszökött a hordóval, amit kiállításokon és vásárokon mutatott be a közönségnek. A tanárnő sokat költött magánnyomozókra, mire a hordót megtalálta Chicagóban. 1906-ban újból megismételte a mutatványát, de ezúttal Cararact-vízesésnél, bár megfogadta, hogy sosem tesz ilyet. Annie vállalkozó kedve később sem lankadt, regényt írt, amit meg akart filmesíteni, majd gazdag férjet szeretett volna, de nem járt sikerrel. Annie Edson Taylor 1921. április 29-én hunyt el, 82 évesen.

annie_taylor.jpg

Az első ember, aki egy hordóban zuhant le a Niagara-vízesésről, egy nyugdíjas, özvegy tanárnő, Annie Edson Taylor (1838-1921) volt, 1901. október 24-én. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr1817765666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása