Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A New York-i Rockefeller Center első karácsonyfája

2021. december 24. - Tokár Tamás Zalán

A New York-i Rockefeller Center első karácsonyfáját, az épületegyüttesen dolgozó munkások állították fel 1931. december 24-én. A munkások egy 6 méter magas, papírgömbökkel, konzervdobozokkal, tobozokkal, áfonya füzérekkel díszített fenyőfával fejezték ki hálájukat, mert volt munkájuk és megélhetésük a gazdasági válság idején is. Az első hivatalos karácsonyfa állítás a Rockefeller Centernél 1933-ban volt, ami ezután már minden évben megismétlődött. Idén egy 85 éves, 24 méter magas, 12 tonnás lucfenyőt díszítettek fel, a fát a marylandi Elktonból szállították New Yorkba. A kivilágítási ceremóniára 2021. december 1-jén került sor, az eseményt élőben közvetítette az NBC televízió. Az évente felállított karácsonyfákat az ünnepi időszak végén a Habitat for Humanity szervezet kapja meg, hogy házakat építsen a rászorulók számára.

rockefeller-center-1931-tree-courtesy-of-tishman-speyer.jpg

A New York-i Rockefeller Center első karácsonyfáját 1931. december 24-én állították fel az épületegyüttesen dolgozó munkások, mert hálásak voltak, hogy volt munkájuk a gazdasági válság idején is. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr6216789048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása