Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első tanösvénye

2021. június 28. - Tokár Tamás Zalán

A világ első tanösvényét Dr. Frank Eugene Lutz hozta létre 1925-ben, az Egyesült Államokban, a New York-i Palisades Interstate Parkban. Lutz a 1,5 kilométer hosszú ösvénnyel, a természet megfigyelésére szerette volna ösztönözni a hétvégi kirándulókat. Lutz módszere meglehetősen haladó szellemű volt, mivel az útvonalon táblákat helyezett el, hogy a látogatók jobban megismerjék az itt található fákat, növényeket és rovarokat. 1930-ban már Európában is megjelent az első tanösvény, melyet Németországban alakítottak ki Nauen közelében, a Bredower-erdőben.

800px-spirit_of_the_training_trail_sign.jpg

A világ első tanösvényét Dr. Frank Eugene Lutz (1879-1943) hozta létre 1925-ben, az Egyesült Államokban, a New York-i Palisades Interstate Parkban. A képen az ösvény egyik tájékoztató táblája látható. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr6416605594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása