Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első Twitter-bejegyzés

2021. április 21. - Tokár Tamás Zalán

Az első Twitter-bejegyzést, az oldal egyik alapítója, Jack Dorsey tette közzé, 2006. március 21-én. Az üzenetben ez állt: „éppen létrehoztam a twitteremet”. A Twitter teljes verziója 2006. július 15-én vált elérhetővé a nyilvánosság számára. Hamar megkedvelték, 2009-re a harmadik leglátogatottabb közösségi oldal lett. Ma már több mint 500 millió ember használja. Jack Dorsey 2021. márciusában árverésre bocsátotta első tweetjét, melyért végül a Bridge Oracle vállalat tulajdonosa, Sina Estavi fizetett a legtöbbet. A bejegyzés 2,9 millió dollár értékű Ethereum kriptovalutáért kelt el, Dorsey a kapott összeget, a Give Directly nevű, afrikai koronavírus-fertőzötteket segítő jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel.

acn-032321-twitter.jpg

Az első Twitter-bejegyzést, az oldal egyik alapítója, Jack Dorsey tette közzé, 2006. március 21-én. Dorsey 2021. márciusában a bejegyzést elárverezte, a 2,9 millió dollár értékű bevételt egy jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel.  (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr9916505550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása