Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első virtuális múzeuma

2021. március 08. - Tokár Tamás Zalán

A világ első virtuális múzeuma, a VOMA, vagyis a Virtuális Online Művészeti Múzeum, 2020. szeptember 4-én nyílt meg az interneten. A kiállításon – melyet a voma.space oldalon lehet ingyenesen megtekinteni – több híres múzeum (pl. az Ermitázs Múzeum, a párizsi Musée d’Orsay, a madridi Museo del Prado) gyűjteményének egy-egy jelentősebb klasszikus és kortárs alkotása látható. Az ötlet Stuart Semple, brit festőtől származik, aki szerint a művészet értelme, hogy közvetítse és megossza az eszméket. A pandémia miatt sokan nem tudnak múzeumba menni, de virtuális formában elérhetővé lehet tenni az emberek számára a műalkotásokat. A VOMA látogatói számára valóságosabbá tették az élményt az által, hogy egy digitális épületen mehetnek végig, melynek belső világítását befolyásolja az időjárás vagy a napszak. Így a kiállítást megnézhetik egy csillagfényes nyári éjszakán, vagy akár egy hideg esős reggelen is.

mxcp_1614988393017_voma.png

A világ első virtuális múzeuma, a VOMA, 2020. szeptember 4-én nyílt meg az interneten. Az ötlet Stuart Semple, brit festőtől származik, aki szerint fontos, hogy a műalkotások, mindenki számára elérhetőek legyenek.  (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr4816451638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása