Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első autósmozija

2021. szeptember 04. - Tokár Tamás Zalán

A világ első autósmoziját Richard Hollingshead nyitotta meg 1933. június 6-án az Egyesült Államokban, New Jersey állam Camden városában. Az ötlet annak hatására született meg, hogy Richard édesanyja szeretett moziba járni, de mivel túl testes volt, a hagyományos székek kényelmetlenek voltak számára. Az első autósmoziban összesen 400 kocsi fért el, a belépő autónként és fejenként 25 centbe került. Először a Wives Beware című brit vígjátékot vetítették le a publikum számára. Bár Richard Hollingshead vállalkozása üzletileg nem bizonyult túl sikeresnek (csak három évig működött), az Egyesült Államokban egyre több autósmozi született és vált népszerűvé. Magyarországon az első autósmozi 1981. augusztus 20-án nyílt meg Szentendrén, a Teátrum étterem parkolójában.

060817_tbt-1st_drive-in.jpg

A világ első autósmoziját Richard Hollingshead (1899-1975) nyitotta meg 1933. június 6-án az Egyesült Államokban, New Jersey állam Camden városában (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr4116679398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása