Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

A világ első újrahasznosított műanyagból készült biciklije

2022. november 04. - Tokár Tamás Zalán

A világ első újrahasznosított műanyagból készült biciklijét, 2022. május 30-án mutatta be az Igus vállalat, a Hannover Messe kiállításon. A kerékpár Frank Blase, az Igus vezérigazgatójának ötlete volt, aki egy nyaralása során egy kerékpárkölcsönzőnél járt, ahol az alkalmazottak arról panaszkodtak, hogy az időjárás viszontagságai miatt, milyen hamar elhasználódnak az eszközeik. A kerékpár az Igus és a holland kerékpárgyártó, az MRTL, első együttműködésének eredménye. A bicikli erős és masszív, a váz, a lánc és a csapágyak is egyszer használatosnak minősített műanyag hulladékból készültek. A különleges járműből gyerek és felnőtt változatot is gyártanak majd. A tervek szerint 2023 nyarán lesz kapható Németországban, körülbelül 1200-1400 euróért.

igus-630x500.jpg

A világ első újrahasznosított műanyagból készült biciklijét, 2022. május 30-án mutatta be az Igus vállalat, a Hannover Messe kiállításon. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr9617967378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2022.11.18. 15:19:37

Azok a németek ráittak a gyógyszerre.Ki a f...omnak kell annyiért?Max a tizedét, 150 eurót tudnám elképzelni egy ilyen gépért, újonnan.1400 euróért már van fémből készült pedelec is, és nem is a lexarabb...Isten b@rmai.
Amúgy érdekességként volt már műanyag biciklijük a svédeknek 1980-tól is, igaz, az nem újrahasznosított volt, és voltak minőségi problémák is velük rendesen.Keresési kulcsszó: Itera
süti beállítások módosítása