Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első jelentős nemzetközi szabadtéri rockfesztivál

2022. október 10. - Tokár Tamás Zalán

Az első jelentős nemzetközi szabadtéri rockfesztivált, a kaliforniai Monterey közelében rendezték, 1967. június 16. és 18. között. A rendezvényre összesen 90 ezer ember látogatott el, a belépődíj 1 dollár volt. Az ABC televíziós társaság felvette és mozifilmet készített a fesztiválból, ennek jogdíjáért cserébe finanszírozta a rendezés költségeit. A Monterey Popfesztivált a zenészek ingyen vállalták. A rendezvényen fellépett például az Animals, a Jeffersson Airplane, a Byrds, Simon and Garfunkel, Janis Joplin, a Mamas and the Papas, valamint a Who is. A legemlékezetesebb alakítás Jimi Hendrixhez köthető, aki felgyújtotta, és összetörte a gitárját. Az eseményt 1968-ban Monterey önkormányzata nem engedélyezte, de 1969-ben sikerült megrendezni a rocktörténelem legnagyobb hatású szabadtéri fesztiválját, a New York állambeli Woodstock közelében.

monterey.jpg

Az első jelentős nemzetközi szabadtéri rockfesztivált, a kaliforniai Monterey közelében rendezték, 1967. június 16. és 18. között. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr4517950534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása