Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első autóillatosító

2022. február 02. - Tokár Tamás Zalán

Az első autóillatosítót, Julius Sämann német származású amerikai biokémikus készítette, egy tejesüvegeket szállító teherautó sofőrnek, 1952-ben. A sofőr arról panaszkodott Sämann-nek, hogy a kilöttyent tej savanyú szaga egyre kellemetlenebb számára, amit járművében tapasztal. Sämann fenyőtűből kinyert illóolajat porózus kartonpapírral itatott fel, amit fenyő alakúra vágott és zöld színűre festett. Mivel Sämann találmánya hatásosnak bizonyult, céget alapított a New York állambeli Watertown-ban és piacra dobta illatosítóját Car-Freshner néven. A terméket eleinte a benzinkutakon és a helyi autókereskedésekben árusították. Az autóillatosító nem sokkal később az Egyesült Államok teljes területén elterjedt, majd idővel az egész világot meghódította. Az Egyesült Királyságban és Írországban Magic Tree-ként, Olaszországban, Portugáliában Arbre Magique-ként, Magyarországon Wunder-Baumként ismert termékből több mint 1 milliárd kelt el 1952-óta.

image.jpg

Az első autóillatosítót, Julius Sämann német származású amerikai biokémikus készítette, egy tejesüvegeket szállító teherautó sofőrnek, 1952-ben. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr1816823844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quattroman 2022.02.03. 18:00:10

Ha kicsit igényesebb lett volna a sofőr és takarít ahogy illik, nem lett volna rohadt tej szagú a kocsija.
Ez is kb mint a dezodor, büdös- büdös de elfedjük a szagot....
:-D
süti beállítások módosítása