Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első Arany Málna-díjátadó

2021. május 05. - Tokár Tamás Zalán

Az első Arany Málna-díjátadóra, 1981. március 31-én került sor, az alapító, John J. B. Wilson, Los Angeles-i lakásában. Az előző év legrosszabb amerikai filmjeit és azok alkotóit „díjazták” nyolc kategóriában. A ceremónián többek között a Zenebolondok (Legrosszabb film - producer: Allan Carr), Neil Diamond (Jazz énekes – Legrosszabb színész), Brooke Shields (A kék Lagúna - Legrosszabb színésznő) és Robert Greenwald (Xanadu – Legrosszabb rendező) kapta meg az Arany Málnát. Az első Arany Málna-díjátadónak nem volt nagy média visszhangja - csupán néhány tucat ember jött el az eseményre – de az idő múlásával egyre népszerűbb lett. Azóta minden évben megrendezik az Oscar-gála előtti napon. Érdekesség, hogy, 2021-ben Glenn Close egyszerre kapott Oscar és Arany Málna jelölést, de végül nem ő, hanem Maddie Zieglert „nyert” a Legrosszabb mellékszereplő színésznő kategóriában.

mxcp_1619963343707_dc12e6ca-7636-47b8-b861-e3e327f6f38f.jpg

Az első Arany Málna-díjátadóra, 1981. március 31-én került sor, az előző év legrosszabb amerikai filmjeit és azok alkotóit „díjazták” nyolc kategóriában. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr8416520198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása