Dióhéjban arról, ki vagy mi volt (vagy lesz) az első

Ez az első

Ez az első

Az első magyar webshop

2021. május 08. - Tokár Tamás Zalán

Az első magyar webshop, a Zenebona Internet CD-bolt, 1996. novemberében jött létre. Központja Szegeden volt, a Batthyány utca 31. szám alatt. Egy 1997-ben írt, internetről szóló szakdolgozat, arról számolt be, hogy a bolt vezetője, Lencsés Gyula, szűkebb körben már korábban is foglalkozott ritka zenei albumok értékesítésével, de a férfi szerette volna bővíteni vevőkörét, ezért részt vett az NKM pályázatán, hogy elnyerje a szükséges kezdő tőkét. Egy évvel az indulása után a webshop kínálatában már több mint 30 ezer zenemű szerepelt. A Zenebona Internet CD-bolt 11 évig működött, 2007. december 1-jén szűnt meg.

hungarian-ecommerce-history.jpg

Az első magyar webshop, a Zenebona Internet CD-bolt, 1996. novemberében jött létre, egy évvel később már több mint 30 ezer zenemű szerepelt a kínálatában. (Kép innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazelso.blog.hu/api/trackback/id/tr2016518746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása